17 Mayıs 2008 Cumartesi

Birvan - Nevşehir Yöresi - Casper_m

Malzemesi:

  • 1 kg. iri doğranmış dana eti
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz

Yapılışı:

Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Tencerede ince kıyılmış soğanla birlikte eti kavurun. Et suyunu bırakıp çekince karabiber, tuz ve 6 bardak su ilave edin. Et pişince önce suyu süzülmüş pirinci tepsiye yayın. Üstüne eti boca edin. Pirincin etle karışmasını sağladıktan sonra 150 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Tereyağını kızdırıp, pilavın üstüne döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok: