8 Mayıs 2008 Perşembe

Domates Soslu Kızartma - Casper_m


Malzemeler
Kızartma için
  • 1 adet büyük kabak
  • 1 adet büyük patlıcan
  • 1 adet büyük patates
  • 1 adet büyük havuç
  • 4 adet çarliston biber

Sos için

  • 3 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Kekik zeytinyağı
Hazırlanışı
Bütün sebzeler temizlendikten sonra halka halka doğranır. Sırasıyla kabak, havuç, patates, biber ve patlıcanlar kızartılır. Bu arada rendelenen domatesler ve ezilen sarımsak kekikle beraber zeytinyağında suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirilir. Hazırlanan kızartmaların üzerine bu sos dökülerek servis edilir.
Notlar
Sebzeler bu sırada neden kızartılıyor diye bilirsiniz. Açıklayayım: Patlıcan yağa rengini verdiği için diğer sebzelerin rengini bozuyor. Bu nedenle en son kızartılmalı. Biberin de acı olması ihtimalini göz önüne alarak diğer sebzelere acılığının bulşmaması için sondan bir önce kızartmanız iyi olur.

1 yorum:

aktifmutfak dedi ki...

bunun üstüne bi de sarımsaklı yoğurt..al sanaa şakşukaaa:)) süperrrrr