8 Mayıs 2008 Perşembe
Soğan Yatağında Çipura - Casper_m
Malzemeler
* Kişi sayısınca çipura balığı
* 2 - 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal)
* 1/2 tatlı kaığı kekik
* 2 adet limon
* yeteri kadar Tuz
* yeteri kadar Karabiber
* 3 - 4 adet defne yaprağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
1-Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın.
2-Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.
3-Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin. Artık servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder