8 Mayıs 2008 Perşembe

Soğan Yatağında Çipura - Casper_m


Malzemeler

* Kişi sayısınca çipura balığı
* 2 - 3 adet soğan (4 adet çipura için ideal)
* 1/2 tatlı kaığı kekik
* 2 adet limon
* yeteri kadar Tuz
* yeteri kadar Karabiber
* 3 - 4 adet defne yaprağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı

1-Soğanları piyazlık doğrayın, derin bir kaba koyun. Üzerine zeytinyağını, tuzu, karabiberi, defne yaprağını ve kekiği de ekleyip harmanlayın.

2-Temizleyip yıkadığınız çipuraların üzerine bıçak yardımıyla 1 - 2 çizik atın. Soğanlı harcın içine balıkları da koyun, harmanlayın. Aceleniz varsa harmanladıktan hemen sonra pişirebilirsiniz ama içinde 1 - 2 saat kadar bekletmenizi tavsiye ederim.

3-Harçtaki soğanları balığı pişireceğiniz fırın kabına boşaltın ve dibine güzelce ayın. Balıkları da soğanların üzerine dizin. Artık servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: