11 Ekim 2008 Cumartesi

İzlivaça (Klukuşa)



İzlivaça (Klukuşa)

Malzemesi:
2 su bardağı su2.
5 su bardağı un1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz


Üzeri için:
3 diş sarımsak (dövülmüş)
3 çorba kaşığı tereyağı
250 g yoğurtkırmızıbiber


Hazırlanışı:
Un, tuz ve suyu karıştırın.
Çapı 35 santimetrelik yağlanmış tepsiye dökün.
Kalan yağı da üzerine dökün.
Fırına atıp üstü kızarınca çıkarın.
Ilıklaşınca elinizle gelişi güzel parçalayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
Tavada yağı kızdırın, kırmızıbiber katıp izlivaçanın üzerine dökün.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: